Ţepe la tot poporul !

miercuri 9 iun. 2010

            Motto

   Ana (Udrea), Luca (Boc) şi cu Dej (Băsescu)
   Bagă spaima în burgheji (pensionari, medici, profesori).

Multe prostioare a mai debitat şi marinarul de cizmar român, Traian cel Groaznic, urmaşul îndepărtat şi de mahala al adevăratului Ivan – aşa ar scrie un blogger de azi. « Ţepe în Piaţa Victoriei ! » – şi intelectualii băştinaşi de cîmpie, plus societatea militaro-civilă şi damele oengiste isterice au căzut pe spate sau în fund. Dar pe intelectualii farsori şi pe damele închiriate de la GDS nu-i mai citeşte nimeni. Haluci-nation.ro (Marius Mina), Moshemordechai, Pesurse şi alte bloguri vii îi surclasează net pe fripturiştii (« intelectualii») lui Băsescu. Te şi întrebi de ce-i mai ţine marinarul pe la ICR, SIE şi pe la alte sinecuri atît de grase. Pentru banii pe care-i încasează guguştiucii ăştia ar trebui să le scrie lui Udrea, Boc şi Băsescu cîte o poezie pe săptămînă. Pe modelul cunoscut : « Ana, Luca şi cu Dej »… Din nefericire, burghezii de azi sînt pensionarii, profesorii, medicii şi, colateral, armata de funcţionari partinici din administraţia centrală şi locală. Miliardarii noştri ilegali şi fantomatici îşi freacă şi ei iresponsabil mîinile : « Aţi văzut ? Preşedintele şi premierul îi ard pe mitocani la pensie şi la salariu ! »
În ultimii doi ani cetăţeanul român a votat pînă la ameţeală. Şi la ce i-a folosit ? Adevăratul buletin de vot va fi fluturaşul de pensie sau de salariu cu care milioane de români se vor întîlni curînd. Va fi mai ceva decît un referendum, mai ceva decît cel cu înjumătăţirea parlamentarilor. Întrebarea la care nimeni nu ştie să răspundă acum e dacă Băsescu (împreună cu Isărescu, şi el foarte vocal de vreo şase luni) a vrut să-i pedepsească pe cei care l-au votat sau pe cei care nu l-au votat în urmă cu şase luni. O dilemă pe care n-o poate dezlega decît dilematicul de profesie, eternul şi fascinantul Andrei Pleşu, fost ministru de vreo patru ori, cu CNSAS cu tot. Numai că opinia lui înseamnă astăzi mult mai puţin decît o postare a lui Moshemordechai.
Cu Emil Boc, Cristian Diaconescu sau Elena Udrea pe post de prim-ciumete (aşa scriu nickname-urile pe forumuri), Mugur Isărescu va băga mîna adînc în buzunarele a milioane de români, folosindu-se de instrumentul său docil de la Cotroceni. Totuşi, există viaţă şi după moarte. Criza, Udrea, Băsescu, Boc şi alţi Berceanu-Blaga-Videanu au şi ei un sfîrşit. Sus inima, români ! (« În ţara românească / De-a pururi să trăiască  / Credinţa strămoşească / Şi graiul din bătrîni. » – G. Coşbuc, Sus inima)

Lasati un comentariu

Comentariu