Nici Victor Ponta nu mai e doctor, dar nici marinarul nu mai e preşedinte

luni 20 aug. 2012

Petru Romoşan

Guvernul Victor Ponta a venit ca un guvern provizoriu sau temporar sau cu durată de folosinţă limitată. Pentru a organiza alegerile locale şi, eventual, pe cele parlamentare. Nu avea în fişa postului suspendarea şi demiterea preşedintelui foarte detestat Băsescu Traian. Dar s-a întîmplat să fie.
Cu sau fără plagiat, la 100 de zile, guvernul Victor Ponta se poate lăuda cu reuşite reale. Reparaţiile materiale şi morale pentru angajaţii statului şi pentru atît de nedreptăţiţii pensionari furaţi la drumul mare de Băsescu şi ai lui sub sinistra îndrumare a FMI, punerea sub urmărire penală a foarte marelui peşte băsesc Sorin Blejnar şi a crimei organizate de la conducerea Fiscului, înlăturarea lipitorilor securistice naţionale şi transnaţionale, aşa-zişii « băieţi deştepţi », escroci patenţi, ca să nu mai vorbim de organizarea alegerilor locale în bune condiţii. Cu plagiat sau fără plagiat promovat de Dilema pleşistă, de ghedeseii de la revista 22 şi de alţi contributors fără operă şi evenimenţiali din România noastră liberă, o mare parte a populaţiei României trăieşte într-o nebunie anti-Băsescu, perfect explicabilă. Toată această populaţie îi este recunoscătoare junelui Ponta, mai ales pentru stomacul său de struţ, adică unul capabil să digere orice, dîndu-i astfel ei, populaţiei, posibilitatea să-l ardă la urnă pe marinarul scelerat la intern dar supus internaţionalist.
Din moment ce Băsescu a fost ciuruit în văzul lumii româneşti şi al întregii planete, operaţiunea este deja un mare succes, iar USLului i se iartă graba şi improvizaţia cu care a organizat referendumul – nici pe alţii nu i-a interesat pînă azi cîţi români mai sîntem pe Pămînt şi pe lîngă Munţii Carpaţi. Există un înainte şi un după 29 iulie 2012. Avalanşa de contribuţii a scribilor băseşti şi orăcăitul broaştelor media nu fac decît să confirme cît rău le-au făcut milioanele de voturi DA pentru demitere. Avalanşa de articole pro-Băsescu ne dă doar nivelul foarte ridicat de prostituţie al « intelectualilor / fripturiştilor lui Băsescu », ca şi al celorlalţi acoperiţi din presa de partid şi de stat finanţată de la buget. Poporul e în altă parte. Poporul e la urne şi nu mai suportă criza datorată prea multor guverne Boc, plus penibilului arivist Ungureanu. Iar PDLul pare şi el foarte mort şi îngropat. Este şi acesta un succes ? Este. Bineînţeles, « fripturiştii » băseşti ţipă ca din gură de şarpe « ia-l de pe mine, că-l omor ! ». Dar îi mai bagă cineva în seamă ?
Printre primii dintr-o lungă listă de propagandişti încolonaţi, ultraneoconservatoarea fanatizată, tovarăşa de dreapta Mungiu-Pippidi (cine este, de fapt, această bunicuţă acrită şi atoateştiutoare ? În numele cui şi în numele a ce dă ea lecţii naţiei noastre ?) scrie o porcărie pentru ziare.com (apropo : cine finanţează ziare.com ? – pseudonime, bre, dar nici chiar în halul ăsta !) despre judecătoarea Mona Pivniceru, pe care o plasează într-o comparaţie vicioasă, ticăloasă, cu procuroarea comunistă Monica Macovei (cine o susţine pe această agresivă ciudată ?). Război civil adică ? Un deliciu ! Dacă Victor Ponta şi preşedintele interimar Crin Antonescu vor reuşi, trecînd peste toate piedicile, s-o instaleze pe doamna Mona Pivniceru în fotoliul de ministru al Justiţiei, guvernarea lor de tranziţie de la regimul Băsescu la o guvernare democratică va înregistra, poate, succesul decisiv. Nu întîmplător, lui Băsescu Mona Pivniceru îi inspiră o frică de moarte. Ar urma, firesc, destituirea jalnicelor instrumente băsisto-transnaţionale Kovesi şi Morar.
Victor Ponta, Crin Antonescu, USLul au reuşit în trei luni să tamponeze grav PDLul şi mafia băsistă. Au avut susţinerea unui canal TV, Antena 3, a cîtorva independenţi interesaţi de destinul ţării lor şi, mai ales, a unui întreg popor maltratat, batjocorit, înşelat şi, în cele din urmă, ameninţat în resorturile lui ultime. E acesta un succes ? Da, tovarăşi, este un mare succes, iar tînărul Ponta, bine susţinut de preşedintele interimar, are deja un electorat asigurat. Cu alte cuvinte, nici Victor Ponta nu mai e doctor, dar nici marinarul nu mai e preşedinte. Gaşca de penali băseşti a fost pusă pe fugă, deşi guvernul Ponta a fost compus din cîţiva old boys şi cîteva old girls, alături de cîteva nume neconvingătoare din TSD (Tineretul Social Democrat), cîţiva liberali de rezervă, fără Atanasiu, Fenechiu, Ruşanu şi Tăriceanu. Să facem o socoteală : Udrea nu mai e, Roberta Anastase nici atît, am scăpat de Patapievici,Vasile Blaga de la Vamă şi-a arătat adevărata faţă de sectorist, ştim aproape totul despre cei nouă pitici vişinii de la Curtea Constituţională, ştim pe cine susţin americanii, ştim cît de iresponsabili sînt birocraţii de la Bruxelles. Progres sau nu ?
Ce i se poate reproşa cu adevărat guvernului Ponta, cu toată prezenţa plină de bun-simţ şi echilibru a ministrului Florin Georgescu, e lipsa de proiect economic şi, chiar mai grav, lipsa unui proiect de ţară pe termen lung. Şi încă mai grav, nici nu pare interesat de aşa ceva, lui Victor Ponta pare să-i fie prea destul faptul că a ajuns prim-ministru. Şi, din acest punct de vedere, seamănă periculos de mult cu Emil Boc şi cu Mihai Răzvan Ungureanu, şi chiar s-ar putea să-i fie fatal. Cu sau fără Băsescu.

Un comentariu »

Doina:

Sapte milioane si jumatate de romani spun acelasi lucru dar cu alte cuvinte, fiecare dupa talentul lui. Am citit cu mare placere randurile de mai sus. Ce sa spun ?
Doamne ajuta !!!!!

20 august 2012 | 9:33
Lasati un comentariu

Comentariu