Traian Băsescu – adio şi-un praz verde !

joi 28 nov. 2013

Petru Romoşan

Marii noştri prieteni chinezi, cei pe care-i avem încă de pe vremea relaţiilor întreţinute de Petru Groza, Emil Bodnăraş, Maurer, Dej şi socrul lui Adrian Năstase, Angelo Miculescu, ambasador în China dar şi ministru al Agriculturii, ştiu foarte bine că Traian Băsescu se pregăteşte să iasă definitiv la pensie. Ar fi fost un mare noroc dacă marinarul pensionar rămînea doar un marinar la pensie – n-a fost să fie ! La fel de bine informaţi în materie sînt şi marii noştri vecini, ruşii. Dar cel mai bine o ştiu cei peste 7,4 milioane de români pentru care el nu mai există cel puţin din vara lui 2012.
Această şandrama politică postcomunistă, împreună cu echipa sa de incompetenţi, impostori, fomişti, gen specialistul în “englează” Iulian Fota, intelectuali fără operă sau cu operă contrafăcută dar excesiv de arivişti, ca Lăzăroiu, Patapievici, Baconschi, Ungureanu, Voinescu – ce faună ! –, se vor duce acolo unde le este locul, în coşul de gunoi  mult prea încăpător al istoriei. Toţi aceştia joacă de zece ani o sinistră piesă, parcă “sub steag străin”, ca să-l citez pe regretatul istoric militar Mihai Pelin, adică se pretind proeuropeni şi proamericani, ca să poată întări cea mai abjectă formă de securism pe care a cunoscut-o România din anii ’50 pînă azi. “Pupă-l în bot (pe european, pe american) şi papă-i tot !”, “zi ca ei şi fă ca tine ! – cam la asta se rezumă principiile noului securism instaurat la Bucureşti sub exoticul comandant de vapor, devenit, graţie tocmai securismului triumfător, chiar preşedinte.
În mijlocul celui mai important eveniment politico-economic găzduit de Bucureşti în ultimii ani, ce s-a găsit să facă această reîncarnare a lui Vodă Mavrogheni ? O şedinţă a CSAT ! Pe ce temă ? Pe tema bugetelor serviciilor secrete şi a ministerelor de forţă. E adevărat că n-a durat decît 15 minute. Mai întîi să ne reamintim ce este CSAT. E un fel de CAP de pe vremea lui Lenin şi a lui Stalin, o instituţie totalmente nedemocratică. Această adunătură antidemocratică se pune neconstituţional de-a curmezişul guvernului şi Parlamentului, adică împotriva votului popular. Şi pentru ce se pune de-a curmezişul ? Pentru bugetele securiştilor din rîndurile cărora provine şi Băsescu, bineînţeles, aşa cum bine au susţinut şi Mugur Ciuvică, şi fostul preşedinte Emil Constantinescu. Adică o mafie organizată, care a luat ostatică naţiunea română.
E aici momentul să vă împărtăşesc opinia unuia dintre cei mai importanţi experţi militari şi de intelligenceai partenerului nostru privilegiat, SUA. După el, în acest moment, toate serviciile secrete româneşti ar trebui (sau chiar vor fi) desfiinţate. Aşa cum acelaşi subliniază că s-a întîmplat deja în Cehia. De altfel, în ţările baltice, serviciile secrete au fost de ani buni mai întîi desfiinţate şi apoi reînfiinţate de la zero. Aceste servicii nu mai servesc azi la nimic. România nu mai e periclitată de nimeni, nici de Rusia. Avem, de altfel, protecţia NATO. Cei mai tineri, cei mai şcoliţi ar trebui să intre într-o poliţie specializată, transparentă. Şi, în plus, trebuie neapărat întărită şi clarificată justiţia. Repet : nu fac decît să citez părerea unui expert de pe lîngă Departamentul de Stat şi Pentagon. Cum tot pretind serviciile noastre că sînt prietene cu americanii, merită să ştie, ele şi opinia publică, şi ce gîndesc americanii din profesie şi la vîrf despre aceste servicii ale lui Băsescu şi pentru Băsescu.
Cresc animale, vaci şi oi pentru China aceste servicii secrete supraponderale şi supranumerar ? Produc ele mere, fie şi pădureţe, prune, gutui şi căpşuni ca să-şi discute bugetele în CSAT ? De ce nu bugetele învăţămîntului şi ale sănătăţii ? Într-un moment delicat, de mare fragilitate pentru ţară, cînd se iau decizii importante, chiar dacă urmările lor se vor vedea abia peste ani, serviciile secrete şi Traian Băsescu şi-au dat urît de tot în petec. Un rău mai mare şi mai pe faţă nici nu puteau să facă. Pentru că e cu neputinţă de găsit azi o putere mai mare în creştere decît China şi, în acelaşi timp, prieten tradiţional al României.

Lasati un comentariu

Comentariu