Din gândirea şi delaţiunile
doamnei Elena Udrea – antologie
pentru cititorii grăbiţi

luni 2 feb. 2015

Antologie alcătuită de Petru Romoşan

“Dan Tapalagă : Au fost puşi sub acuzare o mulţime de lideri PSD.
Elena Udrea : Dar aţi mai auzit ceva de dl Nica, de dl Ponta ?”

“Tot acel martor a spus că i-a dat bani lui Vasile Blaga. […] Florică, da.”

“De ce nu s-a dezbătut la fel de intens documentul în care a apărut numele dlui Vasile Blaga […] răspunsul lui Sebastian Ghiţă a fost : Pentru că generalul Coldea, de la SRI, i-a cerut să retragă acest document.”

“RTV – sigur, o televiziune făcută cu acordul SRI-ului.”

“şi s-a dezbătut implicarea dlui Vasile Blaga. Acolo se spunea că a primit o sumă de bani de la Claudiu Florică.”

“Traian Băsescu să se lase de Elena Udrea, pentru că îi face foarte mult rău. […] dna Sorina Matei, spre exemplu, este evident purtătoarea de cuvânt a dnei Codruta Kövesi.”

“Adică dl Victor Ponta, despre care Claudiu Florică a spus că a primit foloase pentru a interveni în acest dosar, este ok.”

“În rest, aproape toată lumea este ok. Adică dl Victor Ponta, despre care Claudiu Florică a spus că a primit foloase pentru a interveni în acest dosar, este ok. Alte nume cele pomenite acolo, Tăriceanu, Adrian Năstase, Tănăsescu… […] Dar nu sunt arestaţi. Deci toată lumea este liberă.”

“cel care are cătuşele este şi cel care conduce România”

“Deci dl Coldea este cel care, în acest moment, deţine această putere, pentru că pe de o parte deţine toate secretele, este depozitarul tuturor secretelor tuturor, pe de altă parte are o foarte bună relaţie cu dna Kövesi.”

“am intervenit în numirea dnei Kövesi în funcţia de procuror DNA…”

“fusese o propunere a domnului Coldea, doamna Codruţa Kövesi.”

“la cafeneaua Sofa de pe Barbu Văcărescu, dl Sebastian Ghiţă – un apropiat al SRI-ului şi o persoană care se vede des cu dl Florian Coldea – mi-a spus că dl Coldea mă urăşte.”

“am fost permanent o sursă alternativă de informaţii la preşedinte.”

Mi-a făcut multe alte confidenţe. Multe altele” [Sebastian Ghiţă – n.n.]

“Sunt vechi, de când lumea…” [relaţiile cu Victor Ponta – n.n.]

“Ideea ca dna Kövesi să se întoarcă de la Bruxelles a fost ideea dlui Coldea.”

“Nimic. Decât să arăt faptul că există un parteneriat între dl Coldea şi dna Kövesi, care…”

“cei de la SRI deţin informaţii despre toţi, inclusiv despre judecători şi procurori, dacă relaţia dintre SRI şi procurori este una prin care, la o adică, SRI-ul poate face presiuni într-un fel sau în altul asupra magistraţilor”

“Mi-a spus [Dorin Cocoş – n.n.], spre exemplu, că la solicitarea domnului Coldea a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, în cash, pentru a-şi finanţa televiziunea, RTV.”

“Ulterior am aflat că banii au fost remişi dlui Ghiţă de către Alin Cocoş.”

“Mi-a mai spus [Dorin Cocoş – n.n.] că, tot aşa, la solicitare, a dus aproximativ la fel, 500.000 de euro, nu-mi mai aduc aminte exact, dar aproximativ la fel, unui institut de sondare a opiniei publice, care făcea sondaje din acestea.” [Vasile Dâncu, profesor la SRI ?]

“deci în aceşti 10 ani de foarte multe ori, de foarte multe ori m-am întâlnit cu dl Coldea, cu dl Maior, de foarte multe ori…”

“mi-a spus [Culiţă Tărâţă – n.n.] la un moment dat că duce bani la SRI domnului Coldea pentru a plăti un institut de sondare a opiniei publice.”

“Ulterior, Gheorghe Ştefan zis Pinalti, de câteva ori la rând, mi-a spus că parte din banii de pe nişte firme cu care era un scandal i-au fost ceruţi de către Culiţă Tărâţă să-i ducă SRI-ului pentru nişte sondaje.”

“Eu ştiam că merge [Dorin Cocoş – n.n.] la SRI. Ştiam că mergea sâmbăta, duminica, mergea la SRI.”

“… în dosarul lui Ioan Nicolae.

Cristian Pantazi : Presiuni din partea cui ?
Elena Udrea :
Din partea generalului Coldea.”

“ai grijă ce vorbeşti ! S-a supărat pe tine Coldea ! S-a supărat pe tine Kövesi ! Ai grijă ce spui în oraş ! Însă pe mine mă ştiţi. Aşa am făcut permanent.”

“Păi şi dl. Ponta… Claudiu Florică a spus despre dânsul, de exemplu, că i-a dotat un sediu cu calculatoare, ca să facă un control – când era (Ponta – n.r.) şeful Corpului de Control (al Guvernului – n.r.) – un control tematic împotriva unei firme concurente.”

“că la ANRP, doamna Crinuţa Dumitrean nu şi-ar exercita atribuţiile conform legii. Şi ce credeţi că am făcut ? M-am dus şi i-am spus preşedintelui. […] Şi i-am spus preşedintelui, care a anunţat SRI-ul. Şi, din câte ştiu, au fost puşi atunci sub ascultare. Ma întorc : eu sunt cea care, auzind lucrurile acestea, am anunţat instituţiile, neavând ceva concret.”

“Şi era [Sergiu Diacomatu – n.n.] finanţatorul domnului Baconschi.”

“Dar finanţa [Sergiu Diacomatu – n.n.] campania dlui Baconschi, finanţa sectorul, lumea a zis că e bine. Acum nu că dau vina pe preşedintele partidului, dar nimeni n-a avut nimic de comentat.”

“Dar şi eu mă întreb oare ce se va putea întâmpla mai departe, pentru că, spre exemplu, cel care ancheteaza activitatea generalilor – fie ei din servicii de informaţii – este Parchetul Militar. Parchetul Militar este condus de dl. Alexandru, soţul fostei procuroare Alexandru, care a plecat din DNA după ce a fost prinsă de dna. Kövesi şi de SRI că dădea informaţii secrete din dosare către Hrebenciuc, parcă.”

“când îi spuneam domnului Maior că dl. Coldea conduce, de fapt, serviciul, în realitate”

Cristian Pantazi : Insinuaţi atunci că dl. Florian Coldea a avut interesul ca Klaus Iohannis să fie preşedinte şi a şi acţionat în consecinţă ? E o acuzaţie extrem de gravă.
Elena Udrea : Cred că da.”

“Deci eu vă spun aşa : că în mod cert, în opinia mea, dl. Coldea l-a susţinut pe dl. Iohannis. În mod cert.”

“În legătură cu dl. Ponta. Părerea mea este că se va forma o altă majoritate în Parlament, pentru că majorităţile în Parlament se pot forma şi sub presiune.”

Lasati un comentariu

Comentariu