Situaţiunea la zi

vineri 31 mai 2013

Petru Romoşan

Socialistul (postcomunist) Victor Ponta şi liberalul (cu pretenţii excesive de dreapta) Crin Antonescu şi-au făcut jurăminte de dragoste veşnică, pînă dincolo de mormînt, televizate, la fel pe la mesele private probabil, în şedinţe revoluţionaro-reacţionare, jurăminte de castitate, sărăcie şi supunere, numai că nu şi-au pus pirostriile în faţa patriarhului, că tot e la modă (vezi ce se întîmplă cu căsătoriile unisex în Franţa)… Iar motivaţia părea a fi cît muntele : sceleratul Băsescu, vampirul, Dracula al III-lea trebuia dat jos. Şi românii au votat. Au fost de acord că postsovieticul vopsit în american trebuie alungat (mulţi credeau şi încă mai cred că “Licuriciul” de care vorbea la început de domnie Băsescu e, de fapt, Rusia). Dar “capitulaţiile” anterioare, tractatele secrete Rusia-UE (Germania)-SUA spuneau altceva. Şi a fost cum au vrut ei. Între timp, multtelevizatul Victor Ponta s-a coabitat, în interes naţional fără îndoială, cu prelungitul Băsescu.
Dar e evident pentru toată lumea, din motive diferite, că USL pute azi foarte urît. Păcăleala instant aplicată celor care au votat de două ori, în iulie şi în decembrie 2012, îi apropie pe Victor Ponta şi pe Crin Antonescu cu fiecare zi de sfîrşitul carierei politice. Supraexpunerea pe televiziuni cumetre nu face decît să accelereze procesul. Televiziunile votate ieri nu vor mai fi votate mîine. Dimpotrivă. Ruptura de electorat, iresponsabilă, de un tupeu extrem, pe care o înregistrează şi unul, şi celălalt, PSD-ul şi PNL-ul, le va fi fatală. Îşi vor încheia cariera prematur şi ei, ca atîţia alţi prim-miniştri şi şefi de partid postdecembrişti. Azi Elena Udrea şi Emil Boc sînt două cadavre politice definitiv irecuperabile deşi sînt încă foarte tineri. A mers totuşi foarte repede, deşi a luat opt ani pe nervii întinşi, pe averea, pe familiile, pe orizontul şi viitorul românilor. Scînteia poate veni de oriunde şi oricînd.
Ce-ar fi să ne uităm puţin spre fraţii noştri de istorie şi de soartă, bulgarii, care şi ei sînt nişte bizantini, nu-i aşa ? Cîndva eram aproape o singură ţară, cu Petru şi Asan, români, în fruntea ţaratului bulgar. În plus, un comisar european se exprimă premonitoriu cum că România, Bulgaria şi Italia sînt aproape neguvernabile. Italienii au avut un guvern technocrat (cu Mario Monti) impus de Germania şi de Bruxelles. Bulgarii îl au astăzi, cu susţinere socialistă. Guvernul economistului Plamen Oresharski a fost învestit miercuri în Parlamentul de la Sofia. Zilele trecute, la Chişinău, liderul socialiştilor, Igor Dodon,  propunea tot un guvern de tehnocraţi : “PSRM crede că Guvernul nu trebuie să fie nici roşu, nici albastru, cu atît mai puţin în culorile curcubeului. Guvernul trebuie să fie unul profesionist şi responsabil.”
Majoritatea halucinantă din Parlamentul României de astăzi nu mai reflectă în nici un fel voinţa electoratului. Românii au votat împotriva lui Băsescu, şi nu pentru coabitarea lui Ponta cu Băsescu sau pentru alegerea lui Crin Antonescu la preşedinţie, pentru ca astfel Ponta să-şi ţină cuvîntul din miile de emisiuni TV. Nici Ponta, nici Băsescu şi nici Antonescu nu mai au nici o legătură cu ţara. Şi asta la doar şase luni de la alegeri. Şi se impune încă o constatare în atenţia UE şi FMI care ne guvernează sau care se pregătesc să ne guverneze : serviciile secrete româneşti de azi vor trebui desfiinţate şi reînfiinţate de la zero. Aşa cum s-a procedat deja în ţarile baltice. Atît numărul parlamentarilor, cît şi cel al securiştilor va trebui redus cel puţin la jumătate. Aşa cum s-a întîmplat deja cu ziariştii (propagandiştii).

Lasati un comentariu

Comentariu