Cadoul otrăvit Omar Hayssam

luni 22 iul. 2013

Petru Romoşan

Băsescu Traian e aici ? Da, din pacate pentru noi toţi, e încă aici. Şi frica îl face destul de guraliv. Acţiunea de recuperare a infractorului Omar Hayssam, condamnat definitiv la 20 de ani de detenţie de justiţia română, nu ar fi fost autorizată. Cine a putut face o asemenea declaraţie ? Individul care ocupă fără acte în regulă palatul Cotroceni. La fel ca ocupanţii caselor delabrate din Centrul Vechi. Plus slugile lui, plătite din bani publici, diverşii Iulieni agramaţi în toate limbile, inclusiv în limba română. Ce a vrut să spună Suspendatul ? A vrut să spună că, din nefericire pentru el, Chelia Sa nu a autorizat acţiunea de recuperare a lui Omar Hayssam. Şi că habar n-avea de toată povestea pînă la aterizarea avionului pe care s-a grăbit s-o dea pe goarnă. Ca un vechi şi încercat gornist. La fel cum Chelia Sa nu i-a dat mandat lui Victor Ponta  să viziteze cîteva ţări asiatice, printre care chiar Marea Chină. Luată în serios, declaraţia iresponsabilă a lui Băsescu ne-ar pune automat pe lista statelor teroriste.
Dar astfel nu poate vorbi decît un individ “fără autorizaţie” el însuşi, chiar dacă încă destui impostori îi mai dau ascultare. Să sperăm că va veni vremea să fie judecaţi fiecare după faptele sale. Deocamdată îl aşteptăm pe aşa-zisul terorist Omar să ne povestească despre înţelegerile sale neautorizate cu Neautorizatul de la Cotroceni. Şi despre multiplele sale afaceri neautorizate cu toată clasa politică, de la stînga la dreapta, de la Adrian Năstase la Dorin Cocoş şi Elena Udrea. Sub patronajul celor doi preşedinţi catastrofali pe care i-a avut România – nici nu ştii care a fost mai rău -, Ion Iliescu şi Traian Băsescu.
Marele secret al aducerii în ţară a “celui mai important terorist” nu va mai fi destul de curînd decît un secret de care vor rîde şi copiii. Cei care au făcut cadoul otrăvit clasei politice de la Bucureşti, şi mai ales lui Traian Băsescu, se vor prezenta singuri. Pentru a recolta roadele. Să te temi de greci chiar şi atunci cînd îţi fac daruri. Şi la fel să te temi de ruşi. Dacă primul-ministru şi ministrul Apărării, singurii care sînt la curent cu toate datele operaţiunii, nu  ne spun mare lucru, noi sîntem în drept să speculăm. Speculaţiile nu sînt interzise şi nici n-au nevoie de autorizaţie de la Cotroceni. Cu atît mai mult cînd e vorba de Orientul Apropiat, cuprins de revoluţii, lovituri de stat şi în flăcări.
Am selectat cîteva din declaraţiile prim-ministrului Victor Ponta, care lămuresc fără dubiu că Traian Băsescu nu era deloc la curent cu aducerea în ţară a lui Omar Hayssam şi că deci avem un preşedinte de paie, cu gura mare, dar total izolat la Cotroceni : “Regret faptul că ieri dimineaţă câţiva iresponsabili, plătiţi din bani publici ca să fie consilieri prezidenţiali, au încercat să deturneze politic, pentru mişcarea lor de doi bani, o chestiune importantă pentru statul român, aducerea pentru executarea pedepsei a unui infractor periculos, au pus şi preşedintele într-o situaţie extrem de delicată, şi Guvernul şi celelalte instituţii ale statului. Asta e, când lucrezi cu iresponsabili trebuie să-ţi asumi şi aceste riscuri.” “Să nu credeţi că se mişcă vreun reprezentant al instituţiilor guvernamentale fără să existe vreo aprobare, nici vorbă de aşa ceva. (…) Din moment ce eu şi dl Duşa şi alţi miniştri am semnat, normal că ştiu.” “(Aţi discutat cu preşedintele despre aducerea în ţară a lui Omar Hayssam?) Nu, eu am discutat cu instituţiile implicate, n-am ştiut că a fost implicat şi preşedintele şi nici acum nu ştiu care e rolul Administraţiei Prezidenţiale. Am discutat cu instituţiile care au participat în mod efectiv. (De unde s-a coordonat totul?) Sunt lucruri pe care nu pot să vi le spun. (Preşedintele a explicat rolul său, fiind preşedintele CSAT…) Sigur, dânsul le face pe toate…“
Sîntem obligaţi  să constatăm că minunata coabitare dintre preşedintele PDL (portocaliu) Traian Băsescu şi prim-ministrul USL (roşu şi galben) Victor Ponta a atins noi culmi de progres şi civilizaţie. Spre dezastrul deplin al ţării.

Lasati un comentariu

Comentariu