Conspiraţia proştilor

vineri 13 dec. 2013

Petru Romoşan

Dacă marţi, cu ale sale trei ceasuri rele, a fost ziua catastrofală a încă nenăscutului parlamentarism românesc, joi i-a venit rîndul diplomaţiei străine la Bucureşti să cadă în fund cu zgomot şi să-şi rupă noada. Rar am văzut reacţii mai violente ale românilor la amestecul neruşinat în treburile interne ale României din partea ambasadorilor unor mari puteri aflaţi în post la Bucureşti. Oamenii ăştia îşi închipuie că au şi ocupat România ! zice toată lumea. Aşa, fără nici un război, fără nici o pierdere, doar pe baza propagandei şi, poate, a înţelegerilor făcute cu cîţiva lideri, ridicaţi tot de ei la Bucureşti, deşi aceşti lideri nu reprezintă în mod evident pe nimeni. Cu băncile, cu multinaţionalele, cu produsele lor care transformă totul într-un comerţ ordinar, cu o ideologie falimentară, de sfîrşit de lume, îşi închipuie că băştinaşii s-au predat pentru totdeauna. Vă înşelaţi, băieţi ! Şi nu e de mirare, pentru că marile puteri trimit la Bucureşti, cu rare excepţii, numai diplomaţi şi personal diplomatic în cel mai bun caz de mîna a doua. Care procedează după cît îi duce mintea.
Cu o agresivitate imperialistă din vremi ce păreau revolute (nu sînt !) şi cu apucături de pe alte meleaguri, nişte neica nimeni veniţi de prin marile capitale cred necesar şi se cred capabili să ne dirijeze ca nişte caporali. Nu par să fi urmat şcoli de diplomaţie dar par veniţi direct de pe stadioanele de fotbal. În plus, ca şi cum la ei lucrurile ar merge strună şi, în mărinimia lor, n-ar şti unde să-şi mai plaseze înţelepciunea democratică.
Dar felul în care a procedat majoritatea obeză USL, sub bagheta incalificabilului Valeriu Zgonea, i-a deconspirat definitiv şi complet şi pe uselişti, social-democraţi şi naţional-liberali. Ei vor ciolanul cît mai repede şi fără oprelişti – legi, Cod penal – şi dau, în schimb, legi (Legea minelor) bune de vîndut ţara cui se prezintă şi cu comisioanele aferente numai pentru ei, şi urgent.
Pentru cei ce au avut proasta inspiraţie să urmărească lucrările de marţi din Parlament, pe la 4-5 după-amiaza, stresul a atins paroxismul : căderea democraţiei în România părea inevitabilă. Spre seară, la ora « cucului », a apărut pe televiziuni Traian Băsescu şi ne-a asigurat că domnia sa, împreună cu « draga de ANI » (vezi sesizarea senatorului Valer Marian din cotidianul.ro de azi), DNA şi CCR nu vor permite una ca asta. Să stăm liniştiţi, tătucul veghează şi corupţii din USL sînt sub observaţie strînsă. A avut totuşi loc o scăpare în Parlament, nemernicii uselişti au votat modificarea unor articole din Codul penal, dar pe la Cotroceni nu se trece ! Să stăm liniştiţi. Oare mai sînt o sută de oameni care îl iau în serios pe Traian Băsescu, în afară de mercenari şi forţe speciale ?
În aceleaşi momente, doctorul Ponta, mare gînditor în exploatări miniere, reflectează strategic prin Africa de Sud şi dă mîna cu Barack sub oblăduirea părintească a lui Tony. Am ajuns rău de tot ! Dacă nu se sparge România în anii următori, cu asemenea politicieni, înseamnă că mai rezistă o mie de ani. Se va dovedi că Munţii Carpaţi, în combinaţie cu Dunărea şi Marea Neagră, plus Transilvania, sînt un aliaj indestructibil. Pentru că, să nu uităm, frumoasa noastră ţară e şi locuită. Şi condusă de cine ştim noi.
Se ştie că în Balcani, mai pe la marginea Europei şi a imperiilor, conspiraţiile au avut întotdeauna trecere. De aceea merg prost lucrurile în partea noastră de lume, pentru că toţi conspiră împotriva noastră. Ceva conspiraţii or fi, poate chiar mai dese decît prin alte părţi, dar pină la urmă tot noi sîntem cei mai tari. Nimeni nu conspiră împotriva noastră mai bine decît noi înşine. Ne-o facem cu mîna proprie mai eficient decît orice serviciu secret străin, decît orice francmasonerie sau corporaţie. Cum s-a şi întîmplat marţi în Parlament cu cele trei ceasuri rele, care au aruncat în aer ţarişoara noastră fragilă. Cînd se pune Valeriu Zgonea în mişcare, e mare pericol…

Lasati un comentariu

Comentariu