Lacrimile Izaurei. Unde sunt banii ?

joi 26 iun. 2014

Petru Romoşan

Ce-i frământă cu adevărat pe lunecoşii locuitori ai Bucureştiului, aflaţi în criză economică dar şi morală, este „chestiunea” celor 300 000 de euro rătăciţi undeva prin oraşul lor. Au ajuns sau nu banii la Cotroceni ? Nici picurat cu ceară, arestatul preventiv Marian Căpăţână, lider PDL, nu ar fi rostit încă numele fatal (Traian Băsescu). Deşi, evident, el ştie ceva despre aceste „aspecte”. Procurorii îl vor opri să spună ce ştie – obişnuinţă bine instalată, rutinată – sau vor face pe proştii şi vor scăpa porumbelul ?
A doua întrebare care-i roade pe mulţi români telespectatori : de ce nu le-au dat Băseştii banii înapoi Berceştilor ? La averea care i se atribuie în popor lui Traian Băsescu (mult peste cea a lui Adrian Năstase, cu conturile din Mările Chinei cu tot), e greu de înţeles de ce marinarul strângător nu s-a despărţit de un mizilic de 300 000 de euro… Numai pentru atât să-ţi pierzi sceptrul prezidenţial şi onoarea ? Dar prietenii multimiliardari, cu Elena Udrea şi Sorin Blejnar în frunte, ce au păzit ? De ce n-au rezolvat discret „chestiunea” ? Aşa se prăbuşesc imperiile, preşedinţiile, gloriile, dintr-un fleac… Poate că banii (cei 300 000 de euro) care nu ies la socoteală s-or fi pierdut la vreun şofer, la vreun bodyguard, la vreun sepepist ?! Telenovelă dramatică sau comedie ?
L-am auzit pe „patriarhul” Bercea, din dubă, vorbind de un şofer al doamnei procuror Laura Codruţa Kövesi şi de bani mulţi. Nu ar trebui deja luaţi la întrebări, cu procedură serioasă, toţi şoferii doamnei Kövesi din ultimii ani ? Nu aşa cer legea şi regulile stricte ale siguranţei naţionale ? Ce spune CSAT, condus încă de fratele lui Mircea Băsescu, arestatul preventiv ? Şi, mai grav, nu ar fi trebuit să fie deja suspendate din funcţie procuroarele Ponea şi Kövesi pentru blocarea procurorului de caz Iacobescu ? Sau în România legile sunt altfel decât în toată Uniunea Europeană ? Dar în ceea ce-i priveşte pe cei trei ziarişti ciomăgari (Robert Turcescu, Grigore Cartianu, Ion Cristoiu) s-a pornit o anchetă ca să aflăm cine i-a pus să-l agreseze inimaginabil, pe B1 şi în Adevărul, pe procurorul Iacobescu în exerciţiul funcţiunii ? Ce au făcut cei trei nu mai are nici o legătură cu libertatea presei, ci doar cu obstrucţionarea violentă a bunului mers al justiţiei, măi tovarăşi jurişti ! La fel, procurorii DNA care au scris penibilul scenariu comandat de Traian şi Mircea Băsescu în legătură cu presupusul şantaj al păgubiţilor Bercea sunt oare deja suspendaţi şi sub anchetă sau scriu alte piese de teatru tragi-comice ?
Brava Izaura Anghel, cu răstiri şi lacrimi în glas, dar cu o excelentă stăpânire de sine, şi-a făcut din plin datoria faţă de ai săi. Deocamdată, de altfel, până la deplina clarificare în justiţie a cazului, merită să vorbim atent şi precaut depre familia ei greu încercată, arestată „la complet”. În această afacere, clanul Anghel îşi merită numele recent câştigat de rom. Băseştii Mircea şi Traian s-au purtat, în schimb, ca nişte ţigani.

Lasati un comentariu

Comentariu