Regimul Băsescu la puşcărie !

luni 9 feb. 2015

Petru Romoşan

Elena Udrea s-a plâns sâmbătă seara că bărbaţii sunt laşi şi nu îndrăznesc să intervină în războiul ei cu Poliţistul-Şef Florian Coldea şi, în general, cu justiţia şi chiar cu tot statul de drept, reprezentat aici de DNA şi de Laura Codruţa Kövesi. Duminică dimineaţa, „ Popândăul taciturn”, marinarul la pensie s-a dus la partidul său fantomă să presteze pentru „Pupila sa monstruoasă”, veninoasă şi periculoasă la culme, împotriva SRI, a justiţiei şi a statului de drept pe care l-a aruncat în aer în ultimii zece-douăzeci de ani, cu sprijin la vedere vest-european şi american. Şi, foarte probabil, cu un consistent sprijin estic destul de bine ascuns. Oare ce mai face celălalt popândău, Virgil Măgureanu ? Sub steag străin – acesta ar fi cel mai bun titlu pentru o biografie a lui Traian Băsescu.
De vreo zece zile, în România rulează non-stop pe toate micile ecrane superproducţia „Hoaţa Principală şi Vardistul-Şef”, de gen Bollywood. În rolurile principale, incalificabila Elena Udrea şi generalul cu prea multe stele Florian Coldea, şef intermiar la SRI, după laconica demisie cu pixul a celuilalt incalificabil, George Maior. În rol secundar, Sebastian Ghiţă, interfaţa fostei Securităţi (generalii Popescu şi Zamfir etc.), puşculiţa IT a actualului SRI, membru în Comisia de control a SRI din Parlament din partea PSD (fost PCR), deşi a demisionat din partid. Zece zile de film indian după ce zece ani a rulat remake-ul românesc de un homeric prost-gust „O floare şi doi grădinari” (Elena Udrea, Dorin Cocoş, Traian Băsescu).
Nimeni nu înţelege de unde şi cu ce forţe a început această extraordinară cruciadă împotriva corupţiei, care s-a lăsat deja cu sute de arestări la vârf. Lucrurile sunt totuşi destul de simple. După ce i-am aşteptat degeaba vreo 50 de ani, americanii au venit în sfârşit. Şi paradoxul e total : azi, americanii au o mai mare nevoie de România decât România de SUA. Explicaţia e la fel de simplă : Marea Neagră, Ucraina, Crimeea, vecinătatea cu Rusia. După ce au susţinut prin foarte contestatul ambasador Mark Gitenstein regimul putred şi corupt Băsescu, americanii sunt azi primii interesaţi să cureţe terenul în România. Şi, vorba lui Victor Ponta, mai scapă cine poate. Va deveni în următorii ani România o nouă Coree de Sud, mare producătoare de gaz, petrol şi energie electrică din centralele nucleare care să concureze Rusia ? Rămâne de văzut cât de hotărât este partenerul strategic american. Un lucru e sigur : vremea corupţiei de tranziţie se apropie de sfârşit.
Cel mai detestat român după Nicolae Ceauşescu, marinarul presupus agent (dublu ? triplu ?) le-a arătat, în fine, involuntar românilor calea cea dreaptă de urmat : nu ne putem declara mulţumiţi şi liniştiţi până nu vom avea marele proces al lui Traian Băsescu şi al regimului său sinistru. Provocat din toate părţile, Băsescu şi-a dat jos masca şi s-a arătat în toată hidoşenia sa. Vorbind în favoarea Elenei Udrea, a intrat şi el în horă. În opinia majorităţii, locul lui Traian Băsescu e în celulă, alături de Adrian Năstase, Dan Voiculescu, Elena Udrea, Sorin Ovidiu Vântu, Viorel Hrebenciuc, Vasile Blaga (ca şi Virgil Măgureanu, Ioan Talpeş, George Maior…) etc., dar înaintea acestora şi împreună cu toată ceata sa antinaţională. Normalizarea vieţii publice în România nu se poate realiza fără o decizie de justiţie amplă şi dreaptă, care să-l aibă în centru pe acest personaj duplicitar, triplicitar, bolnav, atât de pervers şi atât de ticălos.
Discursul de azi, duminică 8 februarie 2015, al acestui Mr. Şmecherie la adunarea partidului-fantomă PMP poate fi ultima sa tentativă grotescă de a ne trage pe toţi în piept. Aşa cum a făcut fără întrerupere zece ani, cât a fost preşedintele României.
Lasati un comentariu

Comentariu