Penibili până la capăt

luni 21 sept. 2015

Petru Romoşan

România nu se mai face bine. Aţi mai auzit asta. În orice caz, nu în timpul vieţii noastre, a celor crescuţi în imensa farsă numită comunism. De fapt, ocupaţie sovietică. Să ne aducem aminte că Moise şi-a mânat poporul născut în robie 40 de ani prin deşert. Suntem numai la 25.
Sceneta finală a înmormântării lui Corneliu Vadim Tudor, „tribunul”, cu coşciugul din lemn masiv care nu intra în locul corespunzător din cavou, cu aplauzele indecente, vesele şi monstruoase (prin părţile noastre) ale participanţilor la trista adunare, cu explozia de aplauze la prea mult aşteptata reuşită a aşezării definitive a răposatului, pe lângă nemernicia noastră deja proverbială, această scenetă e şi o parabolă despre România de azi, România postcomunistă. Şi, ca să nu ratăm sensul parabolei, mai trebuie amintit că Vadim Tudor îşi va duce somnul de veci la câţiva metri de Nicolae Ceauşescu. Câte locuri mai rămân de ocupat în apropierea fostului dictator ?
Dar comedia cea mai grotescă a înmormântării României se joacă pe marea scenă – numită foarte ambiguu – politică a celor încă în viaţă. Demisionează sau nu demisionează Victor Ponta ? Aceasta-i întrebarea care ne torturează încă din decembrie trecut, de la alegerile prezidenţiale pierdute catastrofal de Ponta. O întrebare mormântal-comică.
Victor Viorel, un golănaş, un şmecheraş promovat de marele şmecher Adrian Năstase şi de socrul Ilie Sârbu, numit recent ispravnic la Curtea de Conturi (cu avizul CNSAS ?), nu trebuia să ajungă niciodată prim-ministrul României. Dar el e deja prim-ministru de aproape patru ani ! A ajuns prim-ministru pentru că trebuia blocat Traian Băsescu (s-a căutat un „mitocan” comparabil), un securist, un turnător de cea mai joasă speţă, licheaua, lepra, jigodia fără pereche, un delator sinistru, „COLABORATOR MEMBRU DE PARTID al CI-ului DIE”. Epitetele dinainte i-au fost aplicate lui Traian Băsescu, preşedintele României pentru două mandate de 5 ani fiecare, de Silvian Ionescu, fostul său superior în DIE. Traian Băsescu ? „Turnătorul tuturor matrozilor care treceau prin Anvers.” Sau : „Câţi nebuni mai avem să creadă că încă LEPRA ASTA mai e necesară neamului ?” (Silvian Ionescu) Nici un om întreg la cap – şi sunt multe milioane în ţară şi în lume – nu a crezut vreodată că Traian Băsescu a fost în vreun fel necesar neamului, tovarăşe Silvian Ionescu ! În afara colegilor dumneavoastră din Securitate, bineînţeles.
Dar să revenim la plagiatorul şi agentul sub acoperire (Băsescu dixit) Victor Viorel Ponta. Acest tinerel inconsistent a fost împins în faţă de bătrânii infractori din PSD, cei culeşi de DNA în ultima vreme unul câte unul sau mai mulţi deodată. Bătrânii neocomunişti corupţi s-au cotonogit reciproc şi au împins în faţă o jenantă echipă de tineret-rezerve. Fosta slugă a lui Adrian Năstase, un adevărat Dinu Păturică reîncarnat, a sfârşit prin a se crede şi el providenţial nu numai pentru Daciana şi Ilie Sărbu, deputaţi şi senatori la rândul lor, nepotism caracterizat, ci chiar pentru toată România. Dacă nu cumva şi pentru Europa aflată în criza refugiaţilor judecând după maniera golănească în care a atacat recent Ungaria. Neocomuniştii corupţi din PSD au în frunte doi penali : Dragnea şi Ponta, unul deja condamnat, celălalt trimis în judecată împreună cu prietenul său Dan Şova, fost ministru al Marilor Proiecte (sic !). Cine să-i dea lecţii cui ? În plus, adunătura din spatele lui Dragnea şi Ponta e, probabil, cea mai abjectă din câte a produs România în ultimii 50 de ani. Dacă nu cumva e depăşită în abjecţie de adunătura din spatele lui Băsescu, strămutată de curând în spatele lui Iohannis ! Să constatăm cu melancolie că România a produs aproape neîntrerupt oameni extraordinari, copii de geniu, artişti excepţionali, fructe şi legume de soi, invenţii şi descoperiri cu nemiluita, dar şi adunături politice din cele mai abjecte.
Victor Ponta nu-şi va da demisia dintr-o minimă decenţă, dintr-o umbră de bună creştere pentru că pur şi simplu aceste rudimente mic-burgheze îi lipsesc impostorului cocoţat în Palatul Victoria. El e pungaş (trimis în judecată pentru 17 capete de acuzare !) de lume nouă care vrea să fure toate cloştile de pe toate ouăle ! Pentru el şi pentru adunătura sa. Ca şi mentorul său, „arogantul” Adrian Năstase, şi el un Andronache Tuzluc reîncarnat.
Ce a căutat acest individ dubios şi în cursa prezidenţială ? Dar nu e numai el de vină. Sute de mii, milioane de români, contemporanii noştri, s-au drogat cu ideea absurdă că marioneta poate ajunge la Cotroceni. Cam aceiaşi care au crezut că „împăratul” Năstase poate deveni preşedinte. Încercarea de debarcare a lui Ponta durează, iată, de 9 luni, de la alegerile prezidenţiale, şi l-a umplut de sânge, de ridicol, pe noul preşedinte, care se roagă aproape lunar de Ponta să-şi dea demisia. Nu e deloc clar de ce SRI şi DNA, „binomul”, nu i-au scos ipochimenului adevăratele dosare. Sau poate e prea de tot clar : sunt cu toţii legaţi, printr-un coşciug nepotrivit, în aceeaşi înmormântare tragicomică a României.

Lasati un comentariu

Comentariu